EB-Therm 400® Novo!

Termostat za talno gretje Ebeco EB-Therm-400
Eleganten in sodoben termostat za regulacijo temperature talnega ogrevanja, z barvnim zaslonom in individualno nastavljivimi programi za varčevanje z energijo. Idealen za tiste, ki pričakujejo najboljšo energetsko učinkovitost in si želijo prilagoditi ogrevanje svojim potrebam.

EB-Therm 400 je naš najbolj izpopolnjen termostat v seriji. Ima več različnih programov in funkcij za varčevanje z energijo, ki zagotavljajo, da je lepo toplo, ko je to potrebno.

Poenostavi delo monterja

EB-Therm 400 je razvit z mislijo na poenostavitev monterjevega dela. Termostat je zato enostaven za rokovanje in namestitev. Nizka globina vgradnje pomeni, da se kabel brez težav prilega okvirju. V paketu so tudi jasna in razumljiva navodila, ki olajšajo delo.

EB-Therm je združljiv z večino tipal na trgu. To lahko na primer olajša prenove stanovanj, kjer je morda treba ohraniti obstoječe talno ogrevanje in samo zamenjati termostat.

Termostat ima vgrajeno funkcijo odštevanja časa, ki prikazuje, koliko časa po montaži se lahko talno ogrevanje zažene.

Jasna in enostavna navigacija

Z enostavnimi in intuitivnimi meniji z jasnimi ikonami za različne funkcije je EB-Therm 400 enostaven tako za monterja kot tudi za uporabnika. Jasen barvni zaslon velik 1,8 ” ima kapacitivne cone na dotik izven območja zaslona, zaradi česar so različne funkcije termostata še bolj pregledne in uporabniku prijazne.

Prihranite energijo z EB-Therm 400

Programi za varčevanje z energijo so prilagodljivi, časi in temperature se lahko nastavijo posamezno. Na ta način je termostat lahko vsestranski in prilagodljiv za mnoga različna okolja ter pogoje.

BIVALNI PROSTORI pred-nastavljeno na + 22 °C.
Zmanjšanje za 5 °C pon-pet od 08:00-15:00, pon-ned od 23:00-06:00. Čas in temperaturo je možno prilagoditi.

PISARNE pred-nastavljeno na + 22 °C. 
Zmanjšanje za 5 °C vedno, razen pon-pet od 08:00-17:00. Čas in temperaturo je možno prilagoditi.

ČASOVNIK
Z uporabo funkcije časovnika lahko nadzirate temperaturo v prostorih in poslopjih, ki so redko v uporabi. Gretje se vključi samo takrat, ko je potrebno, prižgano pa ostane za določen čas. Po tem času se preklopi na stanje pripravljenosti, na primer vzdrževalno ogrevanje ter zaščita pred zmrzaljo.

DALJINSKO UPRAVLJANJE
Program daljinskega upravljanja vam omogoča spreminjanje temperature med dvema nastavljenima vrednostma. To se naredi z uporabo, na primer, stikala, SMS modema ali Wi-Fi naprave. Primerno za ogrevanje počitniških hišk, gorskih koč, vrtnih ut ali kjer želite centralno nadzirati temperaturo. Možno je nastaviti tudi zakasnitev znižanja temperature.

Poleg teh programov obstajajo še dodatne funkcije, o katerih si lahko preberete spodaj v zavihku “pametni nasveti”.

Enostavno sledenje

EB-Therm 400 olajša nadzor nad porabo energije. Termostat jasno prikazuje porabo energije za leto, mesec ali dan.

Izpolnite spodnji obrazec in pošljite povpraševanje

Termostat s pametnimi funkcijami
Poleg svojih rednih programov za varčevanje z energijo ima EB-Therm 400 različne pametne funkcije, ki pomenijo, da je termostat uporaben v številnih različnih aplikacijah in kontekstih.

Hoteli
Hotelski program omogoča nadzorovanje ogrevanja preko daljinskega upravljanja z zunanjim čitalnikom kartic s časovnim zamikom, saj ima termostat integrirano časovno funkcijo. Nastavitve temperature se samodejno preklopijo, ko hotelski gost prispe ali zapusti sobo in trajanje naknadnega segrevanja je popolnoma nastavljivo. S tem je enostavno določiti, kako dolgo naj ogrevanje ostane prižgano za čiščenje, po tem ko gost zapusti sobo. Gost lahko nastavi le talno ogrevanje med, na primer, 20-27 ° C. Druge funkcije so zaklenjene.

Domovi za starejše, posebne / začasne nastanitve, šole, javne površine
Zahvaljujoč hotelskemu programu je termostat mogoče prilagoditi drugim javnim območjem, kjer ne želite, da bi uporabnik imel možnost preveč spremeniti osnovne nastavitve. S priključkom za daljinsko upravljanje v termostatu lahko funkcije zaklenete tako, da lahko uporabnik prilagodi le talno ogrevanje med, na primer, 19-25 ° C.

Majhne napeljave za taljenje snega
Za majhne napeljave za taljenje snega na vrtnih poteh, stanovanjskih vhodih, dovozih in majhnih strehah se lahko EB-Therm 400 uporablja s časovnim programom. Funkcija časovnika se aktivira ročno in zunanja temperatura mora biti pod nastavljeno za zagon naprave. Tipalo, ki meri zunanjo temperaturo, je povezano s termostatom. Ogrevanje se vklopi / izklopi ob vseh nenadnih spremembah temperature.

Letna ura
Z zunanjo letno uro, ki se poveže z razdelilno omarico, lahko EB-Therm 400 nadzoruje talno ogrevanje prek programa za daljinsko upravljanje.

Udobno talno ogrevanje
Namen udobnega talnega ogrevanja je ustvariti tla, prijetna za sprehajanje, torej da jih ne dojemamo kot hladna. Udobno talno gretje zagotavlja tudi sušenje tal in se uporablja za dopolnjevanje drugih primarnih virov toplote. Ta funkcija omejuje nastavljeno temperaturo na največ 27 ° C. Najpogosteje se uporablja pri rešitvah z majhno močjo (Thermoflex 45).

Paket vključuje: fronto in okvir (primerno za Schneider Exxact), fronto (za ELKO Plus/RS), talno tipalo 3 m.

Napetost 230 V ±10 % ~50–60 Hz
Razpon temperature zraka +5 °C do +35 °C
Razpon temperature tal +5 °C do +35 °C
Omejevalnik temperature +5 °C do +35 °C
Preklopna zmogljivost 3680 W / 16 A / 230 V
Priključni kabel maks. 2.5 mm²
Obremenitev Cos φ = 1
Diferenca ±0.3 °C
Spominska rezerva* 36 h
Kabel tipala 3 m, NTC 10 kΩ
Maks. dolžina kabla tipala 50 m, 2 x 1,5 mm²
Dimenzije zaslona 36 x 29 mm
Dimenzije termostata 87 x 87 x 39 mm
Primerno za sisteme okvirjev Schneider Exxact, ELKO Plus/RS
Barva Bela
Razred zaščite IP21
Certifikat CE

* Čas, ko programiranje ostane v termostatu v primeru izpada električne energije.

Tipala
Po potrebi možno kalibrirati.

Tipalo
NTC 2 kΩ
NTC 10 kΩ
NTC 12 kΩ
NTC 15 kΩ
NTC 22 kΩ
NTC 33 kΩ
NTC 47 kΩ
NTC 100 kΩ
Šifra artikla Naziv Dimenzije
8581609 EB-Therm 400 87 x 87 x 39 mm

ebeco garancija 3 letaEbeco AB na izdelke zagotavlja 3-letno garancijo, ki pokriva materialne napake naših nadzornih enot.

Vsa pravila in pogoje lahko najdete tukaj.

VGRADNI OKVIR

Ebeco EB-Therm termostati so oblikovani za podometno ali nadometno montažo. Okvir se uporablja pri nadometni montaži. Primeren je za vse EB-Therm modele.
Šifra artikla Naziv Dimenzije Barva
8581686 Heightening frame Ebeco 87 x 87 x 29 mm Bela (RAL 9003)

VLOŽNA PLOŠČA

Backplate
Če obstoječi okvir ne pokrije odprtine, se termostat vstavi v vložno ploščo. Ustrezno za Eljo Trend sistem okvirjev.
Šifra artikla Naziv Dimenzije Barva
8581697 Backplate ELJO trend 86 x 86 x 6 mm Bela (RAL 9010)
8581687 Backplate Ebeco frame 88 x 88 x 4.4 mm Bela (RAL 9003)

TALNO TIPALO

Sensor cable for thermostat. Included in thermostat pack.
Talno tipalo za termostat. Že vključeno v paket pri termostatu.
Šifra artikla Naziv Dolžina
8581671 Sensor cable 3.0 m
8581684 Sensor cable 6.0 m

FLEKSIBILNA CEV ZA TALNO TIPALO

Spiral tube
Cev za napeljavo talnega tipala termostata. Cev je enostransko zaprta, da prepreči vdor lepila ali izravnalne mase pri vgradnji. Ebeco adapter (E 89 605 51) ob namestitvi termostata olajša rokovanje pri prehodu med cevjo in ohišjem, vendar tukaj ni priložen.
Šifra artikla Naziv Dolžina DI DY
8960541 Spiral tube for thermostat sensor 2.5 m 7.5mm 10.0mm

 

Vključeno v paket:

Cable Kit 400 Novo!

Set za talno ogrevanje vsebuje grelni kabel na kolutu in dodatke. Dobra izbira za tla s keramičnimi ploščicami ali naravnim kamnom. Termostat z velikim zaslonom in štirimi energijsko varčnimi programi.

Vključeno v paket:

Thermoflex Kit 400 Novo!

Talno ogrevanje na samolepilni mreži; samo razvijete. Primerno za keramične ploščice ali kamen. Termostat z velikim zaslonom in štirimi programi za varčevanje energije.